Šarene kiflice sa kremom i mlečnom čokoladom

Objavljeno 14.11.2017. od Mesimo zajedno

Mekane kiflice pune slasnog čokoladnog krema.

30g svežeg Vrenje kvasca
800g brašna
100ml ulja
350ml toplog mleka
1 kašika šećera
pola kašičice soli
1 celo jaje
1 belance
2 kašičice kakaoa

nadev

100g rendanog hladnog margarina
100g Nutelle

za premazivanje

1 žumance
2 kašike mleka

glazura

200g mlečne čokolade
1 kašika ulja

Uživajte u video receptu  za kiflice, a opis koraka pripreme možete pogledati u galeriji.

Recept je nastao u saradnji s blogom Moje grne.

Korak 1

U mlako mleko staviti šećer, pa razmrviti kvasac i ostaviti ga da se aktivira.Prosejati brašno u posudu za mešanje. Dodati ulje, celo jaje i belance, so i na kraju nadošli kvasac, pa zamesiti glatko testo. Najbolje pomoću miksera, nastavkom za testo. Umešeno testo podeliti na dva dela. Jedan deo staviti na radni sto posut brašnom, drugi deo vratiti u posudu, dodati kakao, pa ga još mesiti kako bi se dobilo tamno testo. Zatim i njega izručiti na radni sto, pokriti kuhinjskom salvetom i ostaviti na toplom da naraste, nekih 30 minuta.

Korak 2

Posle tog vremena, oklagijom rastanjiti beli deo, pa po čitavoj površini rasporediti rendani hladni margarin.Rastanjiti i tamni deo, pa ga staviti preko margarina (belog dela). Zatim krajeve preklopiti do sredine i oklagijom rastanjiti tanko testo (pravougaonik), dimenzija približno 65x40cm.

Korak 3

Preseći po sredini, a zatim polovine iseći na manje trougliće. Na kraj svakog zatim staviti po malo Nutelle i uobičajeno uviti kiflicu.

Korak 4

Kiflice ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Pokriti ih kuhinjskom salvetom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Zagrejati rernu na 200C. Kiflice peći u zagrejanoj rerni oko 25 minuta, dok lepo ne porumene.

Korak 5

Pečene kiflice prohladiti, pa svaku preliti glazurom od rastopljene mlečne čokolade sa dodatkom ulja. Ostaviti da se glazura stegne pre služenja.

 

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam