Jelka

Objavljeno 08.12.2016. od Adilja Hodza

Opis

Potrebno je:
500 g brašna
1 jaje
100 g omekšalog margarina
2,5 dl mleka
1 kockica Alfa sirovog kvasca
1 kašičica secera
1 kašičica soli
50 g čokolade
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema
1
Kvasac razmutite sa šećerom i malo mleka. Brašno prosejte i dodajte so. U brašno dodajte jaje, omekšali maargarin, preostalo mleko i kvasac. Zamesite testo i ostavite da odstoji da se udvostruči.
2
Testo podelite na dva dela i oklagijom rastanjite na duži pravougaonik. Rastanjeno testo pospite sa rendanom čokoladom.
3
Zatim testo urolajte.
4
Isecite na jednake delove oko 1-1,5 santimetar, tako da dobijete pužiće.
5
Od isečenih delova testa oblikujte jelku.
6
Jelku stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
7
Pečenu jelku pospite šećerom u prahu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam