Aromatične zemičke

Opis

Potrebno je:
500 g brašna
40 g kvasca
250 ml mlake vode
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
3 kašike ulja
2 kašike seckanog peršunovog lista (iz kesice,suvog)
2 kašike suve mirođije
2 kašike suvog celerovog lista
1 žumance
začinsko bilje iz kesice po želji za posipanje (origano,bosiljak,kim,majčina dušica,vlašac…)
Priprema:Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom.Prosejati brašno,dodati so,ulje i navedeno začinsko bilje.sve dobro promešati pa dodati nadošli kvasac.Umesiti glatko testo.Testo podeliti na 12 loptica,svaku zarezati u obliku krsta oko 1 cm dubine,premazati umućenim žumancetom, posuti prstohvatom željenim začinskim biljem i ostaviti 15 minuta u plehu obloženim pek papirom.Zemičke peći 25 minuta na temperaturi od 200 C.
Ovako pripremljene zemičke su jako ukusne i mirisne.Ja sam na svaku stavljala različito začinsko bilje i svaka je bila neodoljivog ukusa.Prijatno!

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam