Bavarsko pecivo

Opis

600 g brašna
20 g kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike otopljenog margarina
1,3 l vode
3 kašike sode bikarbone
50 g mix semenke, susam, lan, morska so

Razmutti kvasac u 100 ml tople vode sa kašikicom šećera. Sačekati da nadodje. U brašno staviti so, otopljeni margarin, 200 ml vode, nadošli kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo oko 30 minuta da nadodje. Zatim podeliti testo na nekoliko delova pa umesiti loptice.
U šerpu sipati 1 l vode i sodu bikarbonu. Kad počne da vri ubaciti loptice od testa da se kuvaju po 1 minut sa svake strane.
U tepsiju staviti papir za pečenje pa preko njega redjati loptice. Posuti ih po zelji raznim semenkama.
Staviti bavarske loptice u zagrejanu rernu da se peku dok ne dobiju odgovarajucu svetlo braon boju.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam