Blini sa heljdinim brašnom

Objavljeno 20.03.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Bline se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.

Potrebno je:
200g heljdinog bršna,
2dl mlakog mleka,
100g margarina,
2 jaja,
1/2 kesice suvog kvasca,
kašičica šećera i
malo soli.

Za filovanje:
100g salame i
100g rendanog sira.

Priprema:

Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.
Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Uvećem tiganju koji je predhodno namašćenj peći , 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lepo ne porumene.
Redjanje, palačinka, salama, rendani sir.
Ukrasiti po ukusu

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam