Čokoladna pogača sa kajmakom
Opis
Potrebno je:
1 dl mleka ,
2 kašičice šećera,
1 kašičica soli,
1 kvasac ,
100g alakajmaka ,
1 dl ulj,
1 žumance i
600 g brašna.
Margarin za premazivanje, 100g čikolade.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,kajmak, ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini premazati margarinom i otopljenom čokoladom. . Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Pogaču celu premazati žumancetom, rernu zagrejati i peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju. Prste da poližeš, šećer u prahu, čokolada , kajmak, sve spojivo i savršeno….