Hleb

Objavljeno 18.04.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

300 ml mlake vode,
350 g brašna,
20 g svežeg kvasva ili kesica suvog,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
100 ml ulja i
još brašna da se oblikuje.

Priprema:

U mlakoj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta, masa treba da se uvostruči.

Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i izručite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite testo u tepsiju koju ste predhodno podmazali i posuli brašnom i odmah stavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.odnosno dok ne bude pečen.

Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite. Hleb ne volim da sečem nožem volim da ga kidam, nekome se to ne dopada ali ja radim tako…

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam