Hleb kifla

Opis

500 g brašna
250 ml mlake vode
25 g kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 veća kašika lanenog semena
1 kašika masti
1 kašika susama
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Kvasac izmrviti, pomešati sa šećerom pa preliti sa 50 ml vode. Ostaviti da nadođe. Zatim dodati mast, pola količine brašna, so, vodu i laneno seme. Sa ostatko brašna umesiti testo.

2
Testo ostaviti oko 30 minuta da naraste. Kada je testo naraslo premesiti ga pa podeliti na 8 delova. Svaki deo umesiti pa formirati kiflu. Podmazati okruglu tepsiju pa poredjati kifle.

3
Ostaviti oko 10 minuta da odmori. Izmešati kašiku ulja i kašiku mleka pa premazati hleb i posuti susamom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 20 minuta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam