Integralne kupus kifle
Opis
1 kg integralnog brašna
500 ml vode
50 ml mleka
100 ml ulja
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
2 struka praziluka
300 g sitnog sira
Priprema
Staviti kvasac u mlako mleko sa kašičicom šećera da uskisne. U posudu za mešenje staviti brašno, so, ulje i vodu. Dodati nadošli kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste.
Kada testo naraste razviti ga u što veći krug. Praziluk iseckati pa ga propržiti na malo ulja tek toliko da omekša. Onda ga pomešati sa sitnim sirom. Rasporediti nadev preko testa pa ga uviti u rolat.
Zatim uzeti jednu tacnicu najbolje ovako metalnu, a može i keramicka ako ima tanje ivice. Pomoću tacne iseckati testo na trouglove da izgledaju kao „kupus“ kifle. Poređati ih u tepsiju i ostaviti da odmore još 15 minuta. Onda ih staviti u zagrejanu rernu da se peku oko 30 minuta.
Komentari