Ledene kiflice

Objavljeno 16.12.2015. od Zorica Stajić EX Pejić

Opis

Ove izuzetno ukusne kiflice su malo neobične, jer testo sa kvascem narasta u hladnoj vodi a ne na toplom mestu.
Potrebno je:
1 šolja masti
3 šolje brašna
1 celo jaje 2 žumanca
30 gr svežeg kvasca
3 pune kašike šećera
džema od kajsija ili po želji
prah šećera i
2 vanilin šećera
Priprema:
Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, 2 kašike šećera i predhodno uskisao kvasac sa 1 kašikom šečera i malo mleka. Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom. Testo će biti na dnu suda, a za otprilike sat vremena će uskisnuti i podići, tj. isplivati na površinu vode.
Kada testo ispliva na površinu, izvadite ga iz krpe, još jednom ga, ali sasvim nežno i lagano umesite (jer je vazdušasto i meko), pa ga oklagijom ne pritiskajući mnogo, razvucite u koru debljine 1 cm i oblikujte male kiflice, filujte ih džemom, ređajte u pleh podmazan mašću, neka odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje.
Pecite ih na 180-200 st. oko 30 min. pa ih još vruće uvaljajte u prah šećer, zamirisan vanilom.

0
3

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam