Leopard pogača
Opis
Potrebno je:
2 dl mleka,
1 dl vode,
pola kockice Vrenje, svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
pola kašičice soli,
3 kašike ulja,
2 struka mladog crnog luka,
500 g brašna.
Za premaz pogače:
1,5 dl vode,
1 kašičica suvog kvasca,
1/2 kašičice šećera,
1/2 kašičice soli,
1 kašika ulja i
100g pirinčanog brašna.
Priprema:
U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, seckan crni luk, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Dok testo odmara napraviti smesu za premaz . U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Testo oblikovati po ukusu, obilato premazati smesom za premaz.Peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, odnosno dok ne bude pečeno.
Stvarno je neobična i ukusna, to bi bilo kao “ Cigan hvali svoga konja“
odnosna domaćica hvali svoju pogaču, kakva god da je ona će reći : “ Baš je lepa“