Mafini od tri vrste brašna
Opis
Potrebno je:
1 čaša heljdinog brašna,
Pola čaše ražanog brašna,
pola čaše speltinog brašna,
1 kašičica soli,
4 kašike ulja,
2 kašike semenki bundeve,
1 kašika semenki suncokreta,
220 ml kisele vode, ako Vam je testo suvuše gusto dodajte još malo vode,
1 kašičica suvog kvasca.
Priprema:
Pomešati sve sastojke, heljdino brašno, ražano brašno, speltino brašno, so, ulje, semenke bundeve, suncokreta, dodati suvi kvasac i na kraju kiselu vodu. Dobro izmešati i sipati u kalup za mafine, kalup puniti ¾ obavezno podmazati uljem otvore za mafine ako ne stavljate papirne korpice. Peći oko 25 minuta na 200stepeni. Neobični, ukusni, nesvakidašnji….