Mekane kiflice

Objavljeno 19.11.2021. od Vesna Pavlović

Opis

Sastojci:
Za testo:250 ml mleko,20 g svežeg Alfa kvasca,2 kašike šećera,1 žumance,100 ml ulje,600 g brašna
Za nadev:
po potrebi džem od kajsije
Za premazivanje:
1 belance
Za posipanje:
po potrebi šećer u prahu
Priprema:
U mlakom mleku rastvoriti Alfa kvasac,dodati šećer,5 kašika brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati rastvoren kvasac,umešati ulje,žumance i zamesiti testo.
Testo podeliti na tri dela formirajući loptice(jufkice).
Svaku jufkicu razviti oklagijom u krug i iseći na osam trouglova(dobijajući tako 24 kiflica).
Na svaki trougao staviti po jednu kašičicu džema.
Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Nakon toga,kiflice premazati umućenim belancetom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Kiflice posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam