Pogača sa ajvarom

Objavljeno 26.09.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Za testo je potrebno :

550 g brašna,
120 g rastopljenog margarina,
80 ml tople vode,
1/2 kockice kvasca,
1,5 kašičica soli,
1 kašičica šećera i
180 ml jogurta.
Za fil:

100 g sitnog sira,
100 g suhomesnatog (po izboru),
1 žumance i
10 kašika ajvara.
Za premazivanje:

30 g rastopljenog margarina.
Testo:

U toploj vodi, sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni margarin, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.

Fil: Sir i žumance sjediniti. Suhomesnati proizvod sitno iseckati.

Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm.

Testo razvući, premazati rastopljenim margarina i iseći na trake.

Staviti prvu traku, sa premazanom stranom na gore, pa preko nje staviti drugu traku. Premazati mešavinom sira i jaja.

Zatim ide treća traka (sve ih ređati jednu preko druge, sa premazanom stranom okrenutom na gore), pa četvrta. Sada premažemo ajvarom i stavimo iseckano suhomesnato. Malo pritisnemo rukom, da se meso zalepi za ajvar.

Na kraju stavimo još dve preostale trake.

Tako “ naslaganu “ traku testa podelimo na delove.

Kalup za pečenje podmažemo i pospemo brašnom ili obložimo papirom za pečenje. Svako isečeno parče testa stavljamo u kalup uspravno Celu pogaču premažemo žumancetom. Ostavimo još malo da naraste Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo dok pogača lepo ne porumeni.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam