Puter gnezda sa sirom

Opis

Za testo:
750g brašna TIP 400
200ml mleka
200ml vode
50ml ulja
25g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 puna kašičica soli

Za razvijeno testo:
125g putera

Za premazivanje peciva:
1 malo jaje
1 kašika ulja
prstohvat soli

Za nadev:
sitan sir
kiselo mleko ili grčki jogurt

Zamesiti glatko testo i ostaviti ga da naraste. Dok ga mesim ja ga par puta udarim o sto. Nekako mi bude lepše za dalji rad. Možda vam neće trebati cela količina brašna, a možda ćete morati malo da dodate. To sve zavisi od toga kakvo je samo brašno.
Naraslo testo podeliti na dva dela. Svaki razviti što tanje, po njemu narendati zaleđeni maslac i uviti kao rolat. Seći popreko na komade širine prsta. Rukama malo razvući komade i ređati u pleh obložen pek papirom.
Premazati ih premazom, na sredinu staviti po malo nadeva i po želji posuti susamom. Peći na 200°C oko 20 minuta (treba da su lepo rumeni).
U nadev sa sirom se može dodati malo zelja, a može se staviti i pizza punjenje umesto ovog sa sirom.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam