Slatke vetrenjače
Opis
250 ml mleka
1/2 kockice Alpha kvasca
50 m lulja
500g brašna
2 kašičice šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kesice praška za pecivo
Za posipanje i premazivanje testa:
100g margarina
2 kesice cimeta
2 kašike šećera
Zamesiti testo od datog materijala da testo bude ni meko ni tvrdo… Ostaviti testo da odstoji 10min. Zatim testo razvijemo što tanje pa razvijenu koru premazati istopljenim margarinom posuti sa 2 kašike šećera i sa 2 kesice cimeta.
Koru presaviti sa sve četri strane pa ostaviti testo još 15 minuta da odstoji.
Odstajalo testo razviti da bude pola cm debljine. Iseći testo u kocke pa ivice iseći i kao na slici presavijati ivice testa.
U sredini kocke staviti neki džem a kada preklopimo kockicu pre pečenja staviti po parčence čokolade.
Napravljene vetrenjače da odstoje 20 minuta pa peći na 200 C oko 15-20min.
Po receptu Slađane Avramović Šćekić
Komentari