Pogača

Objavljeno 13.04.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Testo za pogaču:

1kg brašna,
1 kašičica soli,
1 kockica Ajfa svežeg kvasca,
225ml mleka,
125ml vode,
100g masti,
2 žumanceta i
100ml ulja.

Priprema:

U mlako mleo dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu , šećer, žumanca i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podelimot testo na četiri dela . Svaki deo razvlačimo i premazujemo sa malo masti. Slažemo jedan na drugi Isečemo kao što je prikazano na slici. Podmažemo šerpu, pospemo je brašnom i stavimo pletenicu premažemo je žumancetom i ostavimo još oko sat vremena da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Hladnu pogaču ja sam ukrasila prirodnim cvećem.
Vi možete praviti i običnu pletenici, prema vašem izboru.
Iskreno meni se pogača jako dopala, tako je jednostavna a tako lepa, ukućanima a i gostima.

0
5

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam