Trouglići sa ajvarom

Objavljeno 28.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

Za testo:
250 ml mleka
250 ml vode
100 ml ulja
1 jaje
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1/2 kocke Vrenje kvasca
1 kg brašna

Za fil:
300 g ajvara
1 čaša kisele pavlake
150 g salame

Za premazivanje:
1 jaje
po potrebi kečapa

Priprema:

Pomešati mleko i vodi i zagrejati, potom dodati kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U dublju posudu sipati brašno, šećer, so, jaje, ulje i na kraju dodati nadosli kvasac. Testo fino umesiti. Ostaviti ga da odmori 15 minuta. Za to vreme salamu narendati i pomešati sa kiselom pavlakom. Zatim testo odvojimo na dva jednaka dela, a svaki deo na četri loptice. Svaku lopticu razviti veličine manjeg tanjirića premazivati topljenim margarinom i slagati jednu na drugu, poslednju ne premazivati. Zatim razviti koru u veći krug. Koru prvo premazati ajvarom, i preko ajvara naneti smesu od salame i kisele pavlake. Koru polako uviti u rolat, pa ga seći cik-cak ukoso da se dobiju trouglići. Postupak ponoviti i sa drugom korom. Trougliće poređati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i preko naneti na svaki po malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Po receptu Marine Zdravkovic

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam