Trouglovi sa čokoladom

Objavljeno 28.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
100 ml ulja
300 ml mleka
1 jaje
25 g svežeg Alpha kvasca
1 kašičica soli
3 kašičice šećera
1 kesica vanilin šećera.
Za fil:
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
1 žumance
75 g margarina
1 kesica vanilin šećera.
Za premazivanje:
1 belance
1 kesica vanilin šećera.
Priprema:
Brašno prosejati u neki dublji sud, pa mu dodati jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer i izmrvljen sveži kvasac ( kvasac treba direktno izmrviti u brašnu, a ne stavljati da nadolazi sa mlekom i šećerom na uobičajen način). Sve dobro izmešati i umesiti mekše testo (ukoliko je previše retko, dodati još malo brašna). Pokrtiti ga čistom krpom i ostaviti da nadođe i udvostruči zapreminu. Kada je naraslo, istresti ga na radnu površinu, premesiti i oklagijom razvući u koru debljine par milimetara. Margarin penasto umutiti sa žumancetom i vanilin šećerom, pa time premazati razvučenu koru. Čokoladu narendati, pa posuti ravnomerno preko premazanog margarina. Koru rolati sa obe strane ka sredini, tako da se dobiju dva rolata. Zatim sredinu preseći nožem, kako bismo rolate odvojili. Svaki rolat seći na trougliće željene veličine koristeći tanjirić ili tacnu umesto noža (seći u cik- cak kako bismo dobili trougliće). Slagati ih na pleh obložen pek papirom. Dok se rerna zagreva, ostaviti trougliće da odstoje, kako bi još malo narasli. Belanac razmutiti sa vanilin šećerom, pa premazati trougliće. Peći ih na 200 stepeni oko 20- 25 minuta. Po želji, pečene trougliće posuti šećerom u prahu.

Po receptu Sandre Stojiljković Cvetković

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam