Vaskršnja pogača

Objavljeno 15.04.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

600g brašna,
1 kašičica soli,
5 kašika kisele pavlake,
1 kašičica šećera,
200 do 250 ml mleka i
20g svežeg kvasca.

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera.
Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju. Ostavite još desetak minuta da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču ukrasite po ukusu. Vaskrs je što šarenije to lepše. Stvarno je lepa, ne samo lepa veći ukusna…

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam