Trikovi za pripremu savršene domaće supe
Prava domaća supa, bistra, ukusna, ne previše masna, san je svake domaćice. Zato vam otkrivamo nekoliko jednostavnih trikova koji će pomoći da supa bude adut vaše kuhinje.
– Ako kuvate supu od kostiju, dodajte i jedan lovorov list i bićete oduševljeni ukusom.
– Ukoliko želite da skuvate bistru goveđu supu, umutite jedno belance i dodajte supi dok još vri. Kada procedite supu, biće bistrija, ali isto ukusna.
– Za malo masniju pileću supu, pile stavite u hladnu vodu pa tek onda uključite da se kuva. Za nešto laganiju supu,pile se stavlja u vrelu vodu i nastavlja se s kuvanjem.
– Supa će biti ukusnija ako joj dodate crni luk koji ste presekli na pola i malo zapekli na ringli (ili u tiganju ukoliko imate šporet s keramičkom pločom). Da se ne bi raspao tokom kuvanja, porumeneli luk probodite čačkalicom.
– Ako želite supu tamnije boje, ne treba skidati koru luka, već ga samo dobro operite.
A šta je ukusna domaća trpeza ako na njoj nije i domaći hleb. Evo jednog odličnog recepta – Domaći hleb
Povezano
Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam
Komentari