Bavarske kifle

Objavljeno 07.02.2016. od Jadranka Tot

Sastojci

  • 1 svež kvasac
  • 150 ml mleka
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 šoljica (za crnu kafu) ulja
  • 500 g brašna
  • 2 l vode
  • 1 kesica sode bikarbone (20 g)

Opis

90'
30'
0
0
  • Sjediniti mlako mleko, mlaku vodu, šećer i izmrvljeni kvasac pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti polovinu brašna i so, dodati nadošao kvasac i ulje pa promešati varjačom. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i umesiti glatko testo. Pokriti ga pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko sat vremena.
  • Nakon toga na pobrašnjenoj površini razviti testo u krug pomoću oklagije.
  • Iseći krug na 4 dela, a zatim svaki deo na još 3 dela tako da se ukupno dobije 12 delova.
  • Svaki deo još malo rastanjiti i uviti u kiflicu. Ostaviti ih da još malo odmaraju.
  • Za to vreme sipati vodu u odgovarajuću dublju posudu i staviti da provri. Kad provri, skloniti sa vatre, dodati sodu bikarbonu pa vratiti na vatru. Spuštati kifle u ključalu vodu i kuvati ih pola minuta, najduže minut.
  • Pomoću rešetkaste kašike vaditi kifle, malo ih ocediti pa ređati u pleh koji je obložen pek-papirom. Svaku zaseći nožem na par mesta i posuti solju.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene, a zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i završiti pečenje.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam