Buhtle

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1/ kockice alfa kvasca
  • 2 žumanca
  • 30 g maslaca
  • 100 g jogurta
  • 250 ml mleko
  • 2 kašike šećera
  • po potrebi eurokrem(ili džem)
  • po potrebi maslac
  • po potrebi šećer u prahu

Opis

105'
35'
0
0
  • U mlako mleko rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i istaviti da odstoji 5 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati jogurt,žumanca,50 g maslaca,rastvoren kvasac i zamesiti mekše testo.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
  • Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini,razviti oklagijom i iseći na 16 delova(oblika pravougaonika ili kvadrata).
  • Nadevati ih eurokremom.
  • Spojiti ivice celom dužinom i pritiskati kako bi se testo zalepilo.Gornju stranu testa umakati u otopljen maslac i poređati u maslacem podmazan i brašnom posut pleh(stranu koja nije umakana u maslac okrenuti da stoji na plehu).Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta
  • Gotove buhtle izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostavii da se prohlade.
  • Buhtle posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

Bonus saveti

Veoma ukusno i mekano pecivo.Recept sam dobila od prijateljice baš u vreme proleća,zato je ovo moj omiljeni prolećni recept.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam