Bundeva hleb

Objavljeno 06.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 700g brašna,
  • 400g pirea od bundeve,
  • 2dl mlakog mleka,
  • 1 jaje plus jedno žumance za premazivanje,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera i 100g margarina.

Opis

50'
60'
0
0
  • Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.. Premesite testo, šerpu obložite papirom za pečenje i stavite testo. Testo premazati žumancetom, možete a i ne morate. Ostaviti da odmara oko trideset minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Vreme pečenja hleba zavisi od rerne. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen. Ako se testo ne lepi za štapić hleb je pečen.

Bonus saveti

Svi ukućani su bili oduševljeni izgledom i ukusom hleba....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam