Ceski kolac
Sastojci
- 500 gr brasna
- 20 gr kvasca
- 3 kasike secera
- malo soli
- 100 gr otopljenog margarina
- 2 dl toplog mleka
- 2 jaja+1 za premazivanje
- 150 gr mlevenog maka
- 2 kasike secera
- 1 vanil secer
- 50 ml vruceg mleka
- 250 gr krem sira
- 2 kasike secera
- 1 vanil secer
- 1 belance
- 1 kasika brasna
- rendana kora limuna
- Fil moze i pekmez.
Opis
- 1.U mleko staviti kvasac,1 kasiku secera i 1 kasiku brasna i ostaviti da nadolazi 15 minuta.
- 2.U vanglicu staviti brasno,margarin,jaja,so i nadosli kvasac,izmesati i ostaviti da nadodje 30 minuta.
- 3.Testo premesiti i podeliti na 12 delova.Svaki deo premesiti u lopticu i staviti u pleh.Uzeti casu i napraviti udubljenje u koje se stavlja fil.
- 4.Fil mak-Izmesati mak,secer,vani secer,preliti mlekom i dobro izmesati i puniti udubljenja.
- 5.Umutiti zumance i okolo namazati loptice i da raste 15 minuta dok se rerna ne ugreje i peci 20 minuta na 200 stepeni. Kolac pravim prvi put.Mekan je i ukusan ali mislim da treba na vise loptica podeliti.Fila ima dosta i ja sam punila sa makom i pekmezom a moze i filom od sira.
Komentari