Ceski kolac

Objavljeno 16.05.2021. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 500 gr brasna
  • 20 gr kvasca
  • 3 kasike secera
  • malo soli
  • 100 gr otopljenog margarina
  • 2 dl toplog mleka
  • 2 jaja+1 za premazivanje
  • 150 gr mlevenog maka
  • 2 kasike secera
  • 1 vanil secer
  • 50 ml vruceg mleka
  • 250 gr krem sira
  • 2 kasike secera
  • 1 vanil secer
  • 1 belance
  • 1 kasika brasna
  • rendana kora limuna
  • Fil moze i pekmez.

Opis

60'
20'
0
0
  • 1.U mleko staviti kvasac,1 kasiku secera i 1 kasiku brasna i ostaviti da nadolazi 15 minuta.
  • 2.U vanglicu staviti brasno,margarin,jaja,so i nadosli kvasac,izmesati i ostaviti da nadodje 30 minuta.
  • 3.Testo premesiti i podeliti na 12 delova.Svaki deo premesiti u lopticu i staviti u pleh.Uzeti casu i napraviti udubljenje u koje se stavlja fil.
  • 4.Fil mak-Izmesati mak,secer,vani secer,preliti mlekom i dobro izmesati i puniti udubljenja.
  • 5.Umutiti zumance i okolo namazati loptice i da raste 15 minuta dok se rerna ne ugreje i peci 20 minuta na 200 stepeni. Kolac pravim prvi put.Mekan je i ukusan ali mislim da treba na vise loptica podeliti.Fila ima dosta i ja sam punila sa makom i pekmezom a moze i filom od sira.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam