CINABON

Objavljeno 25.10.2015. od Jadranka Todorovic

Sastojci

  • Potrebno za testo: 3 do 4 solje brasna
  • 2 jaja
  • 1/2 solje belog secera
  • 1/3 solje otopljenog margarina
  • 1 solja toplog mleka
  • 1 pakovanje kvasca ili 2 ½ kasicica suvog kvasca.Potrebno za fil: 1 solja braon secera
  • 2 kasike cimeta
  • ½ solje omeksalog margarina Preliv: 4 kasike margarina
  • ½ solje secera u prahu
  • krem sir
  • 1 kasicica ekstrata od vanile

Opis

65'
25'
0
0
  • Priprema: od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti ga da odstoji 30 min
  • Testo razvaljati na pobrasnjenoj povrsini u pravougaonik. Razvuceno testo premazati omeksalim puterom, zatim posuti mesavinom braon secera i cimeta. Preci oklagijom preko fila da bi se malo utapkao. Uviti rolnu od testa. Rolnu iseci na komade od 5 cm, poredati u pleh.
  • Ostaviti da narastaju oko 30 min.Peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 190 C oko 20-25 min Za to vreme umutiti margarin, a u drugoj posudi sir i secer u prahu i dodati vanilu, ova dva fila spojiti i time preliti jos vruce rolnice.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam