Čokoladni kroasani
Sastojci
- Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 40g kvasca
- 150g maslaca
- 300ml mleka
- 2 jajeta
- 100ml vode
- 3 kasike šećera
- kasicica soli
- 200g čokolade
Opis
- Razmutiti kvasac u toploj vodi sa šećerom, soli i dve kašike brašna. Ostaviti da se aktivira.
- Onda dodati sve ostale sastojke sem čokolade (rastopljen maslac 100g). Umesiti glatko testo. Ostaviti da se udvostruči.
- Onda podeliti na dva dela i razvući krugove. Seći od svakog kruga za po 8 kroasana, na svaki staviti po kockicu čokolade. Na punjenje ukupno potrositi 100g cokolade.
- Poređati gotove kroasane na pek papir i na svaki staviti po malo maslaca od preostalih 50g.
- Ostaviti 20min na narastu, pa peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
- Otopiti preostalih 100g čokolade sa dve kašike mleka i kašikom maslaca pa išarati kroasane.
Komentari