Cvetna pogaca

Objavljeno 24.10.2015. od Sandra Novakovic

Sastojci

  • 1kg brasna
  • 500ml mleka
  • 1 kvasac
  • 1 kasikica secera
  • 3 kasikice soli
  • 8 kasika ulja
  • 1zumance

Opis

60'
35'
0
5
  • U malo toplog mleka razmrviti kvasac, dodati secer i malo brasna. Ostaviti kvasac da nadodje. Ostatku brasna dodati so i promesati. Zatim dodati nadosli kvasac, ulje i ostatak toplog mleka. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
  • Podeliti ga na dva dela. Jedan deo podeliti na pola i koristiti ga za pletenje okruglog dela. Drugi deo podeliti na 8 delova. Kad testo odmori razvuci 4 dela i slagati jedan na drugi s tim sto ih izmedju premazujemo uljem. Tako dobijeno testo seci na 8 delova i koristiti za dobijanje latica.
  • Ostala 3 dela razvuci i uviti kao strudlu. Stavljati ih ispod prednjih latica. Preostalo testo koristiti za ruze i ukrasavanje pogace.Premazati pogacu umucenim zumancetom i peci na 200C.

Bonus saveti

Lepa za jelo i lep poklon prijateljima.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam