Domaća sukana gibanica

Objavljeno 05.04.2022. od Dejana22

Sastojci

  • 500ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 100ml ulja
  • 1/2 kocke kvasca
  • Oko 1kg brašna
  • 150ml ulja
  • 150ml vode
  • 1kg sira
  • 3 jaja

Opis

60'
40'
0
0
  • U mlakoj vodi dodajte so,ulje,pola kocke kvasca i sa brašnom zamesite testo.Testo je gotovo kada počne da se odvaja od ruke.Odmah ga podelite na 4 dela i oblikujte loptice,prekrijte kesom i ostavite da odstoji 30min.Pomešajte ulje i vodu za prskanje kora,posebno ulupajte samo jaja.Na sto stavite stoljnjak i pospite ga bogato brašnom.Stavite lopticu i rastanjite je polako oklagijom,nakon toga nežno i polako rastanjite rukama.Potrebno je da kore budu baš tanke,rubove odsecite nožem koji su deblji.Koru prvo poprskajte mešavinom ulja i vode,zatim svuda po malo izmrvite sir i stavite po malo jaja.Stoljnjak polako podižite na jednu stranu kako bi se kora urolala.Prebacite je u pleh obložen pek papirom a isto uradite i sa ostale tri loptice.Pecite u već zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatno žutu boju.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam