Domaći hleb

Objavljeno 13.04.2021. od Vesna Pavlović

Sastojci

  • 250 ml voda
  • 20 g Vrenje kvasac
  • 1 ravna kašičica šećera
  • 1 puna kašičica so
  • 1 kašika domaće svinjske masti
  • 500 g brašna

Opis

40'
30'
0
0
  • Za testo:U mlakoj vodi rastvoriti kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Dodati nadošli kvasac i,tokom mešenja,dodati svinjsku mast,te zamesiti mekše testo.Prekritu čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo teeto izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti,formirati oblik vekne i staviti u pravougaoni pleh obložen pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom kemrpom i ostaviti da naraste. Nadošlo teeto izreckati oštrim nožem po površini na 4 mesta. Premazati vodim i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Gotov hleb izvaditi iz rerne,uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi.

Bonus saveti

Hleb sam pekla 15 minuta na 200 stepeni.Zatim sam prekrila alu-folijom i pekla još 15 minuta na 200 stepeni.Veoma ukusan i mekan hleb. Probajte,prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam