Hleb
Sastojci
- 500g
- pirinčanog brašna,
- 500g
- raženog brašna,
- 1kašikica soli
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1dl ulja,
- mlaka voda po potrebi,
- 1 kašika
- sirovog peršunovog lišća i
- 1kašika susama.
Opis
- U posudu sam usula brašno od pirinča pa dodala 3dl vode, suvi kvasac, so,ulje, raženo brašno pa još mlake vode da dobijete srednje tvrdo testo, peršunov list i susam. Pa sve dobro sjedinila. Ostavila malo da odstoji, uključila rernu na 200 stepeni, u tepsiju stavila papir za pečenje, oblikovala nekako dve veknice i stavila da se peče. Pečen hleb izvadila iz rerne, drvenim štapićem sam ga bockala da vidim da li je pečen, poprskala ga malo mlakom vodom, prekrila krpom i ostavila do ujutru da se hladi.
Bonus saveti
Možda malo neobična kombinacija brašna za pečenje hleba, ali ja sam probala ovu kombinaciju i meni se dopala a što je najvažnije i ukućanima. Pirinčno brašno je kad se mesi poput vlažnog peska, pa još kad sam dodala raženo brašno pomislila sam kako će ovo izgledati kada se ispeče.....
Komentari