HLEB NA MOJ NAČIN

Sastojci

  • * 1 svaž kvasac
  • * 7,5 dl tople vode
  • * 1,300 gr brašna tip 400
  • * 1 kašika šećera
  • * 1 kašika soli
  • * 1 kašika sirćeta
  • * 1 dl ulja

Opis

80'
60'
0
5
  • U dublji sud za mešenje staviti toplu vodu, kvasac i šećer.
  • Kada se kvasac rastopi dodati celu količinu brašna, ulje, so i sirće.
  • Sve umesiti mikserom, nastavci za testo, da se dobije kompaktna masa koja se odvaja od posude.
  • Pokriti testo čistom krpom i ostaviti na toplo mesto oko 1 sat da nadodje.
  • Testo ponovo mikserom premesiti.
  • U okruglu tepsiju staviti peki papir, preručiti testo, poravnati i ostaviti da nadodje.
  • Za to vreme zagrejati rernu na 200"C.
  • Testo viljuškom probosti na više mesta i staviti da se peče.
  • Peče se 60 minuta.
  • Izvaditi pečeni hleb, poprskati ga hladnom vodom, pokriti čistom krpom i ostaviti da omekša oko 30 minuta.
  • Izvaditi hleb iz tepsije, odvojiti od papira staviti na drugu krpu, pokriti ga i ostaviti da se ohladi.

Bonus saveti

Savet: sirće daje mekoću hlebu i ostaje svež nekoliko dana.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam