Iljana Belu

Objavljeno 02.12.2016. od Ileana Belu

Sastojci

  • 1/2 kg brasna
  • 3 jaja
  • 1/4 l mleka
  • 1 kvasac Vrenje
  • 200 gr secera
  • 100 gr suvog grozdja
  • 1 dcl ruma
  • na vrh noza soli

Opis

2'
1'
0
0
  • staviti kvasac u toplo mleko sa 2 kasike secera da nadodje
  • u brasno napraviti udubljenje ,dodati mleko sa kvascem
  • dodati jaja,suvo grozcje koje je bilo potopljeno u rum,so i jos 100 gr secera
  • umesiti glatko testo
  • ostaviti testo pola sata da odmara
  • namestiti u kalup za kuglof
  • ispeci u zagrejanoj pecnici na 180C oko 45 minuta

Bonus saveti

podmazati pleh ,najbolje svinjskom mascu akoje metalni,silikonski ne treba podmazati

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam