Integralne bombice sa mlevenim mesom

Objavljeno 26.02.2016. od Tatjana Eric Stojanovic

Sastojci

  • 1 kg integralnog brašna
  • 300 ml tople vode
  • 100 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašišica šećera
  • 100 ml ulja
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml jogurta

Opis

30'
30'
0
0
  • Od potrebne količine vode odvojiti malo, staviti kašičicu šećera i izmrviti kvasac. Ostaviti da kvasac uskisne.U posudu za mešenje sipati brašno, so, ulje, mleko. Dodati uskisli kvasac i ostatak vode. Umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu oko 30 minuta da naraste.
  • Za to vreme iseckati sitno crni luk, staviti ga u tiganj sa dve-tri kašike ulja. Malo pržiti luk pa dodati mleveno meso. Začiniti po ukusu pa dinstati meso oko 15 minuta. Kada je gotovo skloniti sa vatre da se ohladi.
  • Kada je testo naraslo razviti ga debljine 1 cm pa ga iseckati na male kockice. Na svaku kockicu malom kašičicom stavljati fil od mesa. Sada od svake kockice napraviti lopticu tako da meso bude u sredini. Poređati loptice u podmazanu tepsiju.
  • Ostaviti da odmori još desetak minuta pa staviti u zagrejanu rernu da se peče. Nakon deset minuta pečenja na srednjoj temperaturi izvaditi iz rerne pa sipati preko loptica jogurt. Vratiti nazad da se peče još oko 20 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam