Integralni hleb sa semenkama
Sastojci
- 250 g heljdinog brasna
- 250 g integralnog psenicnog brasna
- 200 ml vode
- 50 ml mleka
- 20 g Alfa kvasca
- 1 kasikica soli
- pola kasikice secera
- 1 puna kasika masti
- 1 kasika semenki bundeve golice
- 1 kasika suncokretovog semena
- 1 kasika lanenog semena
Opis
- Izmrviti kvasac, pomešati ga sa šećerom i preliti toplim mlekom. Ostaviti da uskisne. Izmešati obe vrste brašna i sipati so.
- U posudi za mešenje staviti pola pripremljene količine brašna, sipati mlaku vodu, nadošli kvasac,semenke i mast. Uz dodavanje ostatka brašna umesiti testo.
- Ostaviti testo na toplom mestu 15 minuta, a onda ga premesiti i podeliti na dva dela. Spremiti dve manje modle ili jednu veću, podmazati ih i staviti u modlu testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti tako u modli oko 30 minuta. Nakon toga staviti hleb da se peče u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.
Komentari