Integralni hleb sa semenkama

Sastojci

  • 250 g heljdinog brasna
  • 250 g integralnog psenicnog brasna
  • 200 ml vode
  • 50 ml mleka
  • 20 g Alfa kvasca
  • 1 kasikica soli
  • pola kasikice secera
  • 1 puna kasika masti
  • 1 kasika semenki bundeve golice
  • 1 kasika suncokretovog semena
  • 1 kasika lanenog semena

Opis

15'
40'
0
0
  • Izmrviti kvasac, pomešati ga sa šećerom i preliti toplim mlekom. Ostaviti da uskisne. Izmešati obe vrste brašna i sipati so.
  • U posudi za mešenje staviti pola pripremljene količine brašna, sipati mlaku vodu, nadošli kvasac,semenke i mast. Uz dodavanje ostatka brašna umesiti testo.
  • Ostaviti testo na toplom mestu 15 minuta, a onda ga premesiti i podeliti na dva dela. Spremiti dve manje modle ili jednu veću, podmazati ih i staviti u modlu testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti tako u modli oko 30 minuta. Nakon toga staviti hleb da se peče u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam