Kifla pogaca

Objavljeno 20.04.2020. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 600 gr brasna
  • 20 gr kvasca
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasicica secera
  • 1.5 dl vode
  • 1.5 dl mleka
  • 1 jaje
  • 1 dl ulja
  • 100 gr margarina sobne temperature
  • 1 zumance
  • malo susama
  • malo semenki lana

Opis

15'
30'
0
0
  • 1.U casu staviti kvasac,secer,kasicicu brasna i mlake tecnosti i ostaviti 10 minuta da naraste 2.U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje,nadosli kvasaci statak tecnosti i ostaviti 1 sat da naraste 3.Naraslo testo podeliti na 5 loptica.Svaku lopticu razvaljati u krug,premazati margarinom i tako do kraja.Ostaviti 15 minuta da odstoji 4.Odstojalo testo razvaljati u veliki krug i njega premazati margarinom.Podeliti ih na 16 delova.Svaki deo uviti u kiflu i redjati u tepsiju fi 28 cm po obodu.Dve kifle iseci na pola i postaviti u sredinu secenom stranom.Ostaviti da naraste dok se rerna ugreje. 5.Namazati zumancetom,secene kifle ,posuti semenom lana a ostale susamomPeci 30 minuta na 200 stepeni

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam