Kiselo testo sa sirom

Sastojci

  • 500 gr belo brašno T400,
  • 1/2 kesice suvog kvasca ili 30 g svežeg
  • 300 ml tople vode,
  •  1/2 kašičice morske soli,
  • 1/2 kašičice šećera,
  • 100 ml maslinovog ulja,
  • 200 g sitnog sira,
  • 1 jaje,
  • 1 kašika susama,
  • 1 kašičica mlevenog kima,

Opis

60'
45'
1
5
  • U dublju posudu stavite deo brašna, suvi kvasac, na jednu stranu šećer a na drugu so i sve promešajte.
  • Dodajte vodu postepeno i mutite prvo varjačom. Dodajte i ostatak brašna i mešenje završite mikserom nastavci za testo.
  • Sada dodajte deo ulja i ostavite malo za podmazivanje i malo za odozgo. Testo treba da bude više meko i da se dok ga mutite malo teže odvaja od posude a ako je testo previše retko dodajte još brašna.
  • Testo pokrite providnom folijom i ostavite da se odmara i duplira oko 45 minuta.
  • Sada testo samo malo pritisnite da padne. Posudu u kojoj će se peći obložite papirom za pečenje i pospite sa malo maslinovog ulja.
  • Kašikom vadite testo i slažite u gomilice. Izmedju stavite sir pa opet testo koje ste mokrom kašikom zagladili.
  • Posebno umutite jaje sa ostatkom maslinovog ulja i prelijte testo. Pospite susamom i kimom i isecite na manje kockice.
  • Ostavite još nekih 10 minuta da se malo podigne.
  • Za to vreme uključite retnu na 200C stepeni i kad se zagreje stavite testo sa sirom da se peče.
  • Kada porumeni možete da izvadite iz rerne i poprskate malo vodom, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se malo prohladi.
  • Testo seći po rezovima.
  • Servirati toplo za doručak ili večeru uz jogurt ili po želji.
  • Prijatno!

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam