Kiselo testo sa sirom
Sastojci
- 500 gr belo brašno T400,
- 1/2 kesice suvog kvasca ili 30 g svežeg
- 300 ml tople vode,
- 1/2 kašičice morske soli,
- 1/2 kašičice šećera,
- 100 ml maslinovog ulja,
- 200 g sitnog sira,
- 1 jaje,
- 1 kašika susama,
- 1 kašičica mlevenog kima,
Opis
- U dublju posudu stavite deo brašna, suvi kvasac, na jednu stranu šećer a na drugu so i sve promešajte.
- Dodajte vodu postepeno i mutite prvo varjačom. Dodajte i ostatak brašna i mešenje završite mikserom nastavci za testo.
- Sada dodajte deo ulja i ostavite malo za podmazivanje i malo za odozgo. Testo treba da bude više meko i da se dok ga mutite malo teže odvaja od posude a ako je testo previše retko dodajte još brašna.
- Testo pokrite providnom folijom i ostavite da se odmara i duplira oko 45 minuta.
- Sada testo samo malo pritisnite da padne. Posudu u kojoj će se peći obložite papirom za pečenje i pospite sa malo maslinovog ulja.
- Kašikom vadite testo i slažite u gomilice. Izmedju stavite sir pa opet testo koje ste mokrom kašikom zagladili.
- Posebno umutite jaje sa ostatkom maslinovog ulja i prelijte testo. Pospite susamom i kimom i isecite na manje kockice.
- Ostavite još nekih 10 minuta da se malo podigne.
- Za to vreme uključite retnu na 200C stepeni i kad se zagreje stavite testo sa sirom da se peče.
- Kada porumeni možete da izvadite iz rerne i poprskate malo vodom, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se malo prohladi.
- Testo seći po rezovima.
- Servirati toplo za doručak ili večeru uz jogurt ili po želji.
- Prijatno!
Komentari