Kornet pogača

Objavljeno 23.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 1/2 kocke svezeg kvasca
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasicica secera
  • 1,5 soljica mleka
  • 3 jajeta
  • 1 casa jogurta
  • 250 g margarina
  • 2 kasike ulja
  • 500 g brasna
  • susam za posipanje

Opis

60'
25'
0
0
  • U malo mleka razmutiti kvasac sa secerom i malo brasna i ostaviti da nadodje.Umutiti 2 jajeta i belance pa dodati polovinu brasna,ulje,so,jogurt,125 g omeksalog margarina i nadosli kvasac,pa postepeno dodavajuci preostalo brasno umesiti glatko testo.Ostaviti ga da nadodje.Testo podeliti na 5 jednakih jufki i jednu manju,pa svaku razviti.Jedno po jedno razvijeno testo premazivati prostalim margarinom i posuti brasnom pa ih slagati jednu preko druge.Potom razviti jednu okruglu koru i iseci na 8 trouglova.Od trouglova praviti kifle,a potom svaku preseci napola i sirim delom redjati ukrug,u uljem podmazan okrugli pleh.Od manjeg dela testa (ostavljenog sa strane) casicom izvaditi sedam krugova i od njih formirati cvet na sredini pogace.Kad pogaca naraste,premazati je preostalim zumancetom i posuti susamom.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam