Kornet pogača
Sastojci
- 1 kocka Vrenje kvasac
- 200 ml voda
- 200 ml jogurt
- 1 kašičica šećer
- 3 kašičice soli
- 700 gr brašno
- Za premazivanje je potrebno :
- 1 jaje
- 150 gr margarin
- 30 gr susam
Opis
- Aktivirati kvasac.Pomešati jogurt i mleko,dodati kvasac,šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu posudu staviti so,polovinu pripremljenog brašna,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo.
- Testo odmah podeliti na 6 loptica.Margarin razgrejati na laganoj vatri.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i premazati rastopljenim margarinom.Slagari jednu na drugu.Pokriti najlon kesom i ostaviti 10 minuta da miruje testo.
- Oklagijom rastanjiti testo u veliki krug.Ceo krug premazati margarinom i smotati u rolnu a zatim jedan kraj testa preklopiti preko drugog.Pokriti kesom i ostaviti 10 minuta.
- Od testa razviti koru četvrtastog oblika na 1 cm debljine.Točkićem preseči testo na tzrouglove kao za kifilce.Svaki trougao urolati ali ne kao kiflicu već ravnomerno sa jedne ivice trougla.Onaj širi deo staviti na spoljašnem delu tepsije.Postaviti svaki trougao u krug sa razmakom.Jedan rolat iseći na parčiće i staviti po jedan između .Jednu malu lopticu staviti u sredinu šerpe.
- Pokriti prianjajućom folijom najmanje 30 minuta.Jaje umutiti viljuškom,premazati pogaču i posuti susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta. Prijatno !
Komentari