kototamokuvaa
Sastojci
- 1kg Danubius brašno tip 400
- 50g gustina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- Pola kocke kvasca
- 3 jajeta i 1 žumance za premazivanje
- 100ml jogurta
- 400ml mleka
Opis
- Prvo zamesite 100g brašna sa 50g gustina i malo soli i malo hladne vode. Ostavite da testo odmori pola sata.
- Zatim, zamesite testo za kolač. U razmućena jaja sipajte jogurt i 200ml mleka. U ostalih 200ml mlakog mleka razmutiti pola kocke kvasca i kašičicu šećera i kašičicu brašna. Kad nadođe sipati u prehodnu smesu, zatim 800g brašna i sve sjediniti. Ostaviti da naraste 30min.
- Dok testo narasta, razmesiti testo za ukrase. Razvući oklagijom na debljimu od pola cm. Ukrase vaditi modlicama.
- Kad testo narase, razmesiti ga i podeliti na pola. Jednu polovinu podeliti na jos pola. Zatim tu jednu četvrtinu rastanjiti za podlogu, a drugu četvrtinu razmesiti u lopticu i staviti u sredinu. Drugu polovinu podeliti na jedan veći i jedan manji deo. Oba dela podeliti na četvrtine. Ređati u krug redosledom veći-manji.
- Premazati 1 žumancetom, pa ređati preko ukrase.
- Peći na 180° 50min.
Bonus saveti
Pospite gustin ispod testa za ukrase kako bi se lakše vadili i kako se ne bi zalepili.
Komentari