Kroasani sa sirom
Sastojci
- 2 jajeta
- 1 belance
- 2 dl mlakog mleka
- 2 dl jogurta
- 2 dl mineralne vode
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kockica Alfa kvasca
- 1 kašičica šećera
- 3 kašičice soli
- 1200 g brašna
- Za premazivanje .
- 250 g margarina
- 300 g sira
- 1 žumance
- 1 kašika pavlake
- 30 g susama
- 3 gr morske soli
Opis
- Kvasac rastopite sa mlekom, dodajte šećer i 2 kašike brašna. Izmešajte varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac. U odgovarajuću posudu stavite jaja, so, ulje, jogurt, vodu, isipajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo.
- Testo odmah podelite na tri dela. Svaki deo na 6 loptica. Svaku lopticu razviti oklagijom do veličine plitkog tanjira i narendajte margarin. Svih šest kora stavljajte jednu preko druge a između stavljajte rendani margarin. Zadnja kora se ne premazuje.
- Postupak ponoviti i sa ostalim delom testa. Sad razviti veliki krug što tanje. Točkićem za testo preseći na 16 delov . Ako želite manje možete seći i na više delova.
- Na svakom širem delu stavljati po parče sira i motati kroasan. Ređati u plehu sa blagim razmakom. Postupak ponavljati i sa preostalim delom testa. Pokriti ih krpom i ostavite najmanje 2 sata da narastaju. Žumance umutiti sa pavlakom i četkicom premazati svaki kroasan.
- Posuti susamom i morskom solju. Peći na 200 C dok ne porumene. Uživati u divnom ukusu. Kroasani su lepi i sutradan ali samo ako ostanu !
- Prijatno !
Komentari