Kroasani sa šunkom
Sastojci
- 1 kg brašna
- 180 ml jogurta
- 180 ml mleka
- 1 komad kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica secera
- 250 g margarina
- 100 ml mlake vode
- 2 jajeta
- malo susama
- 200 g šunkarice sečene na listiće
Opis
- Staviti kvasac da uskisne u toploj vodi. Zatim ga pomešati sa brašnom, pa dodati ostale sastojke, jaja, mleko, jogurt, so, šećer, prašak za pecivo. Sve dobro izmesiti i ostaviti testo na toplom mestu 30 minuta da naraste. Onda ga podeliti na 8 jufkica ili obgi.
- Svaku obgu razviti u tanak krug, preko njega narendati margarin, pa opet staviti drugi krug, i tako svih osam komada, stavljati jedan preko drugog, a između rendati margarin. Ostaviti tako testo da odmori još 15 minuta, a onda razviti što veći krug.
- Oštrim nožem iseći najmanje 32 trougla, a po želji može i više. Na svaki trougao stavljati po jedan listić šunke. Uvijati kroasanu zajedno sa šunkom.
- Poređati kroasane u tepsiju. Premazati ih izmućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti tako u tepsiji da odmara još deset minuta, a onda staviti u zagrejanu rernu da se peku.
Komentari