Krofne
Sastojci
- 1 kg brašna
- 500 ml vode
- 1 komad kvasca
- 1 kašikica soli
- 3 kašike šećera
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- prah šećer
Opis
- Staviti kvasac u malo tople vode da nadođe. Zatim ga umesati u brašno. Dodati mlaku vodu, so, šećer, ulje i jaje. Umesiti glatko testo i ostaviti na toplom da naraste.
- Razviti testo debljine prsta, modlom ili čašom vaditi krugove. Ostaviti ih jos 30 minuta odmaraju pa ih onda prziti u vrelom ulju. Izvaditi ih na salvetu da se ocedi višak masnoće. Puniti ih po želji džemom ili ih uvaljati u prah šećer.
Bonus saveti
Krofne tokom prženja non-stop prelivati kašikom s vrelim uljem u kom se prže. Tako će postati loptice, a sredina će im ostati šuplja.
Komentari