Krofne sa pomorandžom

Objavljeno 05.02.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 2 dl mleka.
  • 2 dl jogurta,
  • 1 dl vode,
  • 1 kocka kvasca,
  • 2 jajeta,
  • 1 kašičica soli,
  • 3 kašike šećera,
  • 1 rendana kora od pomorandže,
  • 1 kocka Alfa kvasca
  • 1 kg brašna.
  • Za prženje:
  • ulje.
  • Za posipanje:
  • šećer u prahu i vanilin šećer.

Opis

60'
30'
0
1
  • U odgovarajućoj posudi staviti mleko, jogurt, kockicu kvasca, šećer i 10 kašika brašna. Varjačom lepo izmešati i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.
  • U veću vanglu staviti jaja, so, vodu, izrendati koru od cele pomorandže na sitno rende, isipati nadošli kvasac i sa brasnom zamesiti testo.Treba testo mesiti duže dok ne postane vazdušasto i gipko. Pokriti ga kesom i ostaviti na toplom da nadođe,da se udvostruči.
  • Radnu površinu pobrašniti, premesiti testo i razviti ga oklagijom na oko 5 mm debljine.Okruglom modlom ili šoljom vaditi krofne i ređati na stoljnjaku sa blagim razmakom .Pokriti ih kesom i ostaviti da ponovo krenu.
  • U odgovarajućoj posudi staviti ulje i pustiti da se polako zagreva. Ja koristim sšerpicu od 1,5 l i przim odjednom 4 krofne. Kad se ulje zagreje spustati polako krofne. Ulje ne sme biti previše vrelo jer će krofne pocrneti i neće imati rumenu boju. Kad krofna zarumeni ona će se sama okretati u ulju.
  • Pržiti ih sa jedne i druge strane dok ne porumene. Rešetkastom kašikom izvaditi iz ulja i ređati ih na papirnom ubrusu. Po želji pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom. Uživati u aromatičnoj krofni. Prijatno.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam