Krompir pogačice punjene pasulljem
Sastojci
- Potrebno je:
- 4 krompira
- 1 jaje
- 400-500 g brašna
- 20 g margarina
- 1/2 kockice Vrenje kvasca
- za mazanje ulje
- malo soli
- Za fil:
- 250 g pasulja
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 2 lovorova lista
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- po ukusu soli i bibera
- 1 kašičica čubra
- 1 kašičica crvene tucane paprike
- 1 kašika pavlake
- 1 kašičica senfa
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- po malo susama i kima
Opis
- Pasulj, šargarepu i peršun skuvati u posoljenoj vodi sa lovorovim listom. Kuvani pasulja procedite i izgnečite, gnječilicom za pire ili izblendirati. Dodajte sitno seckani crni i beli luk, biber, čubar, tucanu papriku, pavlaku i senf. Sve sjediniti i ostaviti sa strane.
- Krompir skuvati u malo posoljenoj, pouljenoj vodi. Skuvani krompir procediti i ispasirati. U pasiran krompir dodati jaja, brašno pomešano sa kvascem koji ste rastvorili u malo vode i šećera, te zamesiti testo. Ostavite da odstoji 15-20 minuta. Testo podeliti u dva dela. Svaki deo posebno rastanjiti. Na jednom delu testa obeležiti čašom krugove i u svaki krug staviti po malo pripremljenog fila.
- Preklopiti drugim delom razvučenog testa i istom čašom vaditi krugove.
- Pogačice ređati u podmazan pleh. Preostale delove testa premesiti i ponoviti postupak, dok materijal ne potrošite. Premažite jajetom pogačice i pospite susamom ili kimom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 200 C, dok ne porumene. Savet
Bonus saveti
odlične pogačice za rođendane i praznična slavlja.
Komentari