Krompir pogačice punjene pasulljem

Objavljeno 07.11.2015. od Adilja Hodza

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 4 krompira
  • 1 jaje
  • 400-500 g brašna
  • 20 g margarina
  • 1/2 kockice Vrenje kvasca
  • za mazanje ulje
  • malo soli
  • Za fil:
  • 250 g pasulja
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 2 lovorova lista
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • po ukusu soli i bibera
  • 1 kašičica čubra
  • 1 kašičica crvene tucane paprike
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje
  • po malo susama i kima

Opis

60'
25'
0
0
  • Pasulj, šargarepu i peršun skuvati u posoljenoj vodi sa lovorovim listom. Kuvani pasulja procedite i izgnečite, gnječilicom za pire ili izblendirati. Dodajte sitno seckani crni i beli luk, biber, čubar, tucanu papriku, pavlaku i senf. Sve sjediniti i ostaviti sa strane.
  • Krompir skuvati u malo posoljenoj, pouljenoj vodi. Skuvani krompir procediti i ispasirati. U pasiran krompir dodati jaja, brašno pomešano sa kvascem koji ste rastvorili u malo vode i šećera, te zamesiti testo. Ostavite da odstoji 15-20 minuta. Testo podeliti u dva dela. Svaki deo posebno rastanjiti. Na jednom delu testa obeležiti čašom krugove i u svaki krug staviti po malo pripremljenog fila.
  • Preklopiti drugim delom razvučenog testa i istom čašom vaditi krugove.
  • Pogačice ređati u podmazan pleh. Preostale delove testa premesiti i ponoviti postupak, dok materijal ne potrošite. Premažite jajetom pogačice i pospite susamom ili kimom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 200 C, dok ne porumene. Savet

Bonus saveti

odlične pogačice za rođendane i praznična slavlja.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam