Kupusčići

Sastojci

  • Potrebno je:
  • Za testo:
  • 300 grama brašna
  • 1,5 decilitar vode
  • pola paketića kvasca
  • kašičica šećera
  • ulje
  • Za fil:
  • pola glavice kiselog kupusa
  • 1 galavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • ulje

Opis

50'
5'
0
0
  • Kvasac rastvorite u mlako mleko sa šećerom. Brašno prosejte dodajte so i na kraju rasvoreni kvasac. Zamesite testo i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi da odstoji.
  • Za to vreme pripremite fil.
  • Kupus i luk sitno iseckajte. Na ulju propržite prvo luk a zatim dodajte kupus koji ste isekli. Sve zajedno dinstajte da kupus omekša. Dodajte i beli luk takođe naseckan. Dinstajte na laganoj vatri da se kupus dobro propži. Gotov kupus sklonite sa strane.
  • Nadošlo testo premesite i podelite na četiri loptice. Svaku lopticu rastanjite na veličinu veću od tiganja u kojem ćete peći. U sredini svakog rastanjenog dela stavite po malo pripremljenog fila od kupusa. Krajeve testa savijte prema sredini kao pismo i ponovo rastanjite oklagijom do veličine tiganja. Pecite u nauljenom tiganju kao palačinke sa obe strane dok blago ne porumene. Gotove kupusčiće pokrijte krpom da malo omekšaju i poslužite.

Bonus saveti

Ako Vam je ostalo još kiselog kupusa...evo ideje kakao da ga iskoristite. Jednostavno a veoma ukusno.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam