KVIKI GRIC

Objavljeno 06.03.2017. od Amira Handzar

Sastojci

  • 2 male šoljice ulja
  • 2 male šoljice vode
  • 1 kesica kvasca (velika kašika)
  • oko 50 grama lana ili sezama ( ja stavim oboje) 1 mala kasikica soli
  • 500-600 gr brasna (da se dobije tvrdje tijesto)

Opis

20'
10'
0
0
  • Umijesite sve sastojke dok ne dobijete malo tvrdje tijesto. Uzimajte po malo tjesta i pravite dlanovima glistice. Velikim škarama koje ste predhodno malo namazali uljem sjeckajte cik-cak napravljene glistice od tijesta i stavljajte izravno u pleh. Kada potrosite svo tijesto stavite u pećnicu da se peku oko 180C oko 10 minuta, zatim izvadite iz pećnice i brzo obilno (po ukusu) posolite Kvikse, malo varjacom izmesajte pa vratite opet u pećnicu dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam