Lisnata pogača sa viršlama

Objavljeno 22.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 550 g mekog brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jajeta
  • susam
  • 1 dl ulja
  • 150 g margarina
  • 150 g kačkavalja
  • 3 pilecć viršle

Opis

60'
30'
0
0
  • U 1 dl mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i brašna paostaviti da nadođe.
  • Posebno u većoj posudi sjediniti polovinu brašna, preostalo mleko, nadošao kvasac, ulje, jedno jaje i malo soli. Izmešati kašikom, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
  • Nadosšo testo istanjiti, posuti rendanim kačkavaljem i margarinom pa urolati. Ostaviti da miruje 30 minuta.
  • Zatim rolati oklagijom istanjiti na debljinu od 0,5 cm i nožem iseći na manje kvadrate. Svaku viršlu iseći na 5 komada. Na kvadrate testa rasporediti isečene virše pa krajeve spojiti ka sredini i pritisnuti da se slepe. Komade od testa i viršli,sa krajevima okrenutim nadole, redjati utepsiju obloženu pek-papirom.
  • Oblikovanu pogaču premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti 20 min da nadođe pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam