Lisnate mini pizze

Objavljeno 27.04.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 1 jaje
  • 2 dl kiselo mleko
  • 2 dl vode
  • 1/2 kockice Alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 600 g brašna
  • Za fil :
  • 300 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 200 ml kečapa
  • 1 kašika origano
  • 200 g margarina

Opis

60'
20'
0
0
  • Kvasac razmutiti sa mlakom vodom,dodati šećer,kvasac i nekoliko kašika brašna. Izmešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U vanglu staviti jaje, so, kiselo mleko, isipati nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo. Ako je potrebno dodati još malo brašna.
  • Testo je gotovo kad se ne lepi za prste. Odmah testo podelite na 2 dela a svaki deo na 5 loptica. Svaku lopticu rastanjiti i na svaku narendati margarin. Na zadnju koru ne stavljati margarin. Staviti sve kore jednu preko druge. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.
  • Razviti oklagijom veliku četvrtastu koru, veličine većeg pravougaonika. Na koru staviti kečap i kašikom premažite celi koru. Dodajte pola šunke isečene na kockice i trećinu izrendanog kačkavalja. Posuti origanom. Zaviti pizzu u obliku rolata.
  • Seći mini pizze na oko 1 cm debljine i odmah ređajte u plehu u kome će se peći. Pustiti 20 minuta da krenu i peći na 220 C dok ne porumene. Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne i na svaku staviti po prstohvat kačkavalja. Vratiti u rernu još minut da se otopi kačkavalj.
  • Servirati po želji i uživati u hrskavoj pizzi.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam