Medene ptičice
Sastojci
- 400-500 g brašna
- 120 g margarina
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 2 dl mleka
- 1/2 kockice Vrenje kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 dl vode
- nekoliko zrna suvog grožđa
- malo meda za premazivanje
Opis
- U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe.
- Za to vreme u brašno dodati so, jaja, mleko i 120 grama omekšalog margarina. na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Prekritit krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice.
- Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor.
- Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep.
- Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama. Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruće ptičice premazati medom.
Bonus saveti
Obradujte desu ovim medenim ptičicama.
Komentari